Sir Elwoodin Vieraskirja

pe
13
maalis2015

Savuista keskiolutjatsia taattuun Elwood-tyyliin, pääsyliput 25 € (nettimyynti loppunut, liput baarilta)

Sir Elwoodin Hiljaisista Väreistä tutut Juha Lehti ja Jussi Virtanen tulevat maaliskuussa Red Neckiin hyvin erikoislaatuiselle keikalle. Yhtyeen kokoonpano on nimeltään Sir Elwoodin vieraskirja, jolta ilmestyi juuri albumi nimeltään "Sinä iltana sataa", joka perustuu Ilpo Tiihosen runoihin. Vieraskirja-kokoonpano tekee valitun määrän keikkoja ja meillehän ei luonnollisesti rajattomaa määrää ihmisiä mahdu, niin toimihan nopeasti ja osta lippusi ennakkoon jo hyvissä ajoin.

Sir Elwoodin hiljaiset värit –yhtyeen Juha Lehden ja Jussi Virtasen sivuprojektissa runoilija Ilpo Tiihosen tekstit kohtaavat Elwoodien savuisen keskiolutjatsin.

Jo 26 vuoden ikään ehtineen Sir Elwoodin hiljaisten värien edellinen studioalbumi "Kaipuun vuosirenkaita" julkaistiin neljä vuotta sitten. Yhtye keikkaili sen tiimoilta pitkään ja oli kiertueen loputtua tauon tarpeessa. Bändi painui lomalle ja tarkoitus oli olla tekemättä mitään vähään aikaan.

Hiihtolomalla Virtasen Jussi otti kuitenkin yhteyttä ja pyysi mua kuuntelemaan hänen säveltämiään Ilpo Tiihosen runoja. Biisit kolahtivat ja lujaa. Oli heti sitä mieltä että näitä pitää lähteä työstämään eteenpäin”, kertoo Juha Lehti projektin alusta.

Uusi materiaali ei kuitenkaan istunut Sir Elwoodin hiljaisille väreille. Niinpä Juha ja Jussi polkaisivat kasaan sivuprojektin joka sai nimekseenSir Elwoodin Vieraskirja.

Ilpo Tiihosen tekstit olivat minulle tuttuja jo entuudestaan.Tiihonen on myös pyörinyt paljon Kalliossa joten teksteihin oli helppo samaistua. Toki haasteitakin oli, sillä runot ovat lähtökohtaisesti hyvin kulmikkaita laulaa ja niissä käytetään paljon sanoja joita ei yleensä laulunteksteissä käytetä. Niiden saaminen suuhun sopivaksi oli vaikeaa ja vaati paljon harjoittelua”, Lehti kertoo.

Sir Elwoodin vieraskirja –albumi julkaistaan 16. tammikuuta 2015. Levyn ensimmäinen single "Rannalla" ilmestyi jo lopppukesästä. Kappaleeseen tarvittiin mukaan duettokumppani ja Lehdelle ja Virtaselle tarjoutui mahdollisuus kysyä Ritva Oksaselta halukkuutta lähteä mukaan. Miesten iloksi Oksanen oli mielellään mukana projektissa.

”RitvaOksanen on tarpeeksi kova kimma. Sensuelli nainen jolla on elämää takana. Hän on nähnyt kaikenlaista joten tälläiset pitkätukat eivät häntä järkytä”. Lehti nauraa.

Keikoille Sir Elwoodin vieraskirja lähtee maalis-huhtikuussa 2015. Emoyhtye Hiljaiset värit jatkaa toimintaansa normaalisti ja alkaa treenata uuden tulevan levyn kappaleita syksyllä.

Sir Elwoodin Vieraskirja on:

Juha Lehti, laulu
Jussi Virtanen, kitara
Aleksi Aromaa, kontrabasso
Lauri Malin, rummut
Tuula Penttilä, viulu
Kalle Penttilä, piano/haitari

 elwoodinvieraskirja

 

 

 

Saa jakaa!
Kategoria(t): Yleinen. Kirjoittaja: baari. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.